Gerincsérv gyógyítása műtét nélkül!

Gerincsérv gyógyítása műtét nélkül!

A gerincsérv nem más, mint a csigolyák közötti porckorong kitüremkedése.

Kialakulása: több okra is visszavezethető, a mozgás szegény életmód, elgyengült izomzat, tartós irodai munka, helytelen emelés, sok hajlongás, stressz, stb. Nagy nyomás nehezedik a porckorongokra a nyak és/vagy a derék területén, ahol a gerincet helytelenül terheljük. A porckorongok degenerálódnak, a perckorong belső puha része előreboltosul, kitüremkedik és nyomja a kilépő ideggyököt. Tünetei: éles vagy tompa fájdalom, zsibbadás a nyak a hát vagy a derék területén, ami kialakulhat lassan vagy hirtelen. A zsibbadás lesugározhat a nyakból a karba, vagy a derékból lábba. Ha a porckorongsérv vagy gerincsérv hólyag és bélműködési zavart, hirtelen bénulást okoz a lábban vagy a karban, sürgős orvosi beavatkozásra van szükség. Kezelése: -Mozgásterápiás kezelések, csontkovácsolás:
Speciális dekompressziós mozdulatokkal fel tudjuk szabadítani a sérves területet. A sérv a kezelés hatására visszahúzódik, a kellemetlen zsibbadás és fájdalom megszűnik. Fontos hogy csak biztonságos, szakszerű és megfelelő módszerekkel történjen a kezelés. -Masszázsterápia:
Elengedhetetlen kiegészítője a csontkovácsolásnak, mivel a sérv környezetében a módosult izomzatot is helyre kell állítani. Személyre szabott masszázsterápiával ugyanígy gyógyíthatók a sérülések, izomgörcsök, letapadások. Általánosan javítja a közérzetet, segít megszüntetni a fájdalom okát, csökkenti a tartáshibákat és a mozgás aszimmetriáját. Lényeges szerepe van a rehabilitációs kezelésekben, és a komplex terápiában.

Korponyi Balázs

mozgás és masszázsterapeuta, csontkovács

+36 30 183 0297