A megoldás

Dekompressziós kimozgatás (közismerten: csontkovácsolás)

Manuálterápiás kezelés

Mélytónusú izületi masszázs

Értő kezekben a különféle terápiák nagy hatásfokkal csillapítják a panaszokat. A kezelések megfelelő kombinációjával gyakorlatilag teljes tünetmentesség érhető el. A sérülések gyorsabban gyógyulnak!

A sérv visszahúzódik, és nem nyomja a kilépő idegeket: a zsibbadás és a sokszor elviselhetetlen fájdalom is megszűnik.

Tények és tévhitek

Miért félünk a csontkovácstól, mi igaz és mik lehetnek tévhitek, esetleges negatív tapasztalatok?

Lehet rosszabb a kezelés után? Sok emberben vetődik fel jogosan a kérdés: lehet e a kezelés negatív hatással az állapotomra? Nagyon fontos, hogy egy terapeuta ismerje lehetőségei határait. Megfelelő szakmai végzettség és a tapasztalat nélkül ez nehezen képzelhető el. Nálam minden kezelést egy konzultáció előz meg, ahol igyekszem minél többet megtudni a páciens állapotáról. Ezt ismerve és mérlegelve - kompetenciám határait nem átlépve - kell megválasztani a helyes technikák alkalmazását. Sokan már átestek műtéti beavatkozásokon, melyek részletes ismerete fontos a kezelések szempontjából. Van, hogy mozgásterápia nem alkalmazható, csak masszázs, légzésterápia, gyógytorna, illetve ezek elemeinek kombinációját javaslom. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mit és miért csinálunk. Mert, ha elvégzek egy mozgássorozatot, pontosan kell tudnom mire van hatással. Ha megfelelő szakemberhez fordulunk, nem lehet a kezelés után rosszabb az állapotunk. Idült gyulladás esetén a fájdalom ugyan még fennállhat napokig, de állapotromlás nem alakulhat ki, ha a fent említetteknek megfelelően végezzük a kezeléseket.

Lehet maradandó sérülésem a kezelés után? Ez valóban jogos kérdés, hiszen a kezelések alatt a dekompressziós mozdulatok hatására roppanó hangot hallunk. Miért recseg? Nem fog eltörni, kificamodni? Válaszom: Nem!!! A csontozatunk a világ egyik legerősebb, természetesen kialakult anyaga. Van egy nagy és komolyan veendő ellensége: a csontritkulás. Ez leginkább idősebb korban alakul ki, többnyire ez már diagnosztizált betegség. Ebben az esetben tilos a mozgásterápia alkalmazása!

Összegzés: Nem kell félni, nem fog fájni! Egy jó szakember sokat tud segíteni mozgásszervi problémákban! Egy kis sport és mozgás a saját gyógyulásodért heti/ napi rendszereséggel! Ezt te teheted meg magadért!

Keressen bizalommal

Korponyi Balázs
mozgás és masszázsterapeuta, csontkovács

+36 30 183 0297